Saturday 3 March 2012

စိတ္က်ေရာဂါ ပေပ်ာက္ေစမည့္ အစားအစာမ်ား

စိတ္ညစ္ စိတ္ဓာတ္က်ျခင္းဟူသည္ ပံုမွန္လူမႈဘဝတြင္ ေတြ႕ႀကံဳရမည့္ သာမာန္အေတြ႕အႀကံဳ ၾကာရွည္ျဖစ္ေပၚလာၿပီး  ဘဝတြင္ ယခင္ကကဲ့သို႔ ေပ်ာ္ရႊင္ဖြယ္ရာ ခံစားမႈမ်ိဳးကို ျပန္မရဟု ခံစားလာရသည္ ဆိုပါစို႔။ ၎သည္ စိတ္က်ေရာဂါ ျဖစ္ပြားရန္ အစပ်ိဳးလာျခင္း ျဖစ္သည္။ စိတ္က်ေရာဂါအား သက္သာ ေပ်ာက္ကင္းရန္ အရင္းႏွီးဆံုး မိတ္ေဆြတစ္ဦးအား ဖြင့္ဟျခင္းမွ အစျပဳ၍ စိတ္ေရာဂါ အထူးကု ဆရာဝန္ႏွင့္ ေဆြးေႏြးတုိင္ပင္ျခင္းအထိ နည္းလမ္းမ်ားစြာ ရွိသလို စိတ္က်ေရာဂါကို သက္သာေလ်ာ့ပါးေစၿပီး သင္၏ ကိုယ္ေရာစိတ္ပါ က်န္းမာေရးကို အေထာက္အကူျပဳမည့္ အစားအစာမ်ား ျဖည့္စြက္ စားေသာက္ျခင္းသည္လည္း နည္းလမ္းေကာင္းတစ္ခု ျဖစ္ပါသည္။ ဆင္ဟြာသတင္း႒ာနမွ ေကာက္ႏႈတ္ထားေသာ စိတ္က်ေရာဂါအား သက္သာေလ်ာ့ပါးေစမည့္ အစားအေသာက္မ်ားကို ေဖာ္ျပလိုက္ပါသည္။ ၎တို႔မွာ-     
                      
၁။ ငွက္ေပ်ာသီးစားပါ။
၂။ ေခ်ာ့ကလက္စားပါ။
၃။ ငါးေပါင္းစားပါ။
၄။ ႏို႔ေသာက္ပါ။
၅။ ဘဲေသြးဟင္းစားပါ။
၆။ ေပါင္မုန္႔စားပါ။
၇။ၾကက္သြန္ျဖဴစားပါ။
၈။ တစ္ေန႔စာအတြက္ ေရကို လံုေလာက္စြာ ေသာက္ေပးရပါမယ့္။

1 comment:

Print Friendly and PDF